I dag lever vi længere, er mere friske og har ofte sparet penge op til vores pensionstilværelse, hvor vi vil leve livet som seniorer. Derfor er der også ofte arv tilbage, og hvis man har støttet en velgørende organisation i gennem livet eller har sympati for en sag, så er der mulighed for at testamentere en gave til organisationen.

Derfor er det værd at overveje, om der ikke er organisationer, som man gerne vil støtte med en testamentarisk gave.

Arveloven giver en slags rabat på arveafgiften, hvis man testamenterer til andre end tvangsarvingerne og en velgørende organisation.

”Mange bor alene i dag eller i andre familiekonstellationer med sammenbragte familier, hvor der måske ikke er tvangsarvinger i blandt. Man kan se, at beløbet fra arv til statskassen stiger, og det kan være udmærket, men mange velgørende organisationer er afhængige af private bidrag. Derfor er det værd at overveje, om der ikke er organisationer, som man gerne vil støtte med en testamentarisk gave,” siger Robert Hinnerskov, generalsekretær  for ISOBRO (Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation).

Større begivenheder med indsamling eller ved naturkatastrofer m.m. har stor bevågenhed, og Danmark giver store beløb, men det er også vigtigt, at den løbende indtægt til mange organisationer sikres.

Stor donationslyst i Danmark

Ifølge ham har mange mennesker en organisation, som de støtter i gennem mange år af forskellige grunde. Det kan være ulandsorganisationer, organisationer med socialt arbejde eller dyrevelfærd, men uanset hvad, så er der en mulighed for at betænke dem gennem sit testamente.

Rober Hinnerskov mener, at vi i dag ser en øget polarisering i giverne, hvor nogle giver mere og andre mindre, men i Danmark er vi stadig gode til at give.

”Større begivenheder med indsamling eller ved naturkatastrofer m.m. har stor bevågenhed, og Danmark giver store beløb, men det er også vigtigt, at den løbende indtægt til mange organisationer sikres. Det sker blandt andet ved testamentariske gaver,” understreger han.