Salat med valnødder og granatæblekerner | 4 PERS.

Denne salat er sprængfyldt med næringsrige og hjernegode råvarer, og den smager forrygende. Server den som tilbehør til aftensmaden, og husk at lave en ekstra portion til lidt let frokost.

Ingredienser

  • 150 g grønkål
  • 150 g blandet salat
  • 2 søde kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 faste æbler (stykkerne vendes i citronsaft)
  • 50 g valnødder
  • 20 g sorte hvidløg (kan udelades)
  • Kernerne fra 1 granatæble

Basisdressing

  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • Saft af ½ citron
  • ½ tsk honning
  • Masser af hakkede krydderurter
  • Uraffineret salt og friskkværnet peber

Skræl gulerødder og søde kartofler. Skær dem i mindre stykker og bag dem i ovnen i 30 minutter ved 180 grader. De tages ud af ovnen, køles af og vendes i ekstra jomfruolivenolie tilsat salt og peber samt hakkede krydderurter. Imens rodfrugterne bages, skylles den blandede salat og grønkålen grundigt. De tykke stilke skæres fra grønkålen, der snittes meget fint, ligesom persille. Rengør og skær æblerne i tern, vend dem i citronsaft, og udsten granatæblet i en plastpose eller et viskestykke.

Bland salaterne med de bagte rodfrugter, de fintskårne æbler, eventuelt de sorte hvidløg samt granatæblekerner. Pisk basisdressingen sammen og vend salaten heri. Lad den stå i mindst 15 minutter. Lige før servering drysses salaten med hakkede valnødder.

 

Blåbærtærte med havregrynssmulder | 6 PERS

Denne blåbærtærte er let at bage, og den smager fantastisk. Blåbær er supersunde, fyldt med beskyttende antioxidanter, og du kan anvende dem friske eller optøede.

Ingredienser til dej til bunden

  • 100 g glutenfri havregryn, blendet til mel
  • 50 g smør
  • 1 spsk kokossukker
  • 4 spsk koldt vand

Fyld

  • 200 g blåbær
  • 2 spsk kokossukker
  • 2 æg
  • 2 spsk drænet yoghurt eller kokosyoghurt
  • 1 spsk majsstivelse

Havregrynssmulder

  • 50 g kokosmel
  • 50 g glutenfri havregryn
  • 50 g smør
  • 1 spsk kokossukker

Dej til bunden Alle ingredienser æltes sammen med hænderne og trykkes ud i en smurt tærteform på 24 cm. Fyld Kog blåbærrene op med kokossukkeret. Lad det køle af og pisk alle ingredienserne sammen. Hæld dem over bunden.
Havregrynssmulder Alle ingredienser smuldres sammen og drysses oven på tærten.

Bag tærten i 35 minutter ved 175 grader. Når tærten er afkølet, pyntes den med friske blåbær.