Yoga på en klippetop med udsigt over havet. Fotoundervisning midt i en smuk middelalderby. Nyd solen fra en kajak i stedet for en liggestol eller oplev vigtige steder fra 2. Verdenskrig i selskab med en historiker. Interessen for temarejser og aktive ferier er stigende, og der er efterspørgsel på rejser, som byder på mere end blot sol og strand.

Malta fra en ny vinkel

Inge-Lise Pedersen har byttet solferien ud med aktiv cykelferie og set den lille middelhavsø Malta på en anderledes og nærværende måde. ”Vi har cyklet gennem duftende timian, på grusstier og gennem øde bugter, hvor vi kunne bade. Vi har været til vinsmagning, og vi cyklede på Maltas lille frodige naboø, Gozo. Vi kom steder, hvor andre turister ikke kommer, og vi har fået mange oplevelser,” fortæller Inge-Lise.

Aktiv ferie

Inge-Lise og hendes mand er begge 63 år. Det er vigtigt for dem at holde sig i gang – også i ferien. Valget blev en cykelferie på Malta. Man har fast base på et hotel, og tager på guidede cykelture i en fast gruppe hver dag med forplejning undervejs.”Det er en helt anden og mere fyldig måde at holde ferie på. Man har samvær med nye mennesker, og oplever et sted på en anderledes måde. Vi har prøvet det med at ligge på stranden mange gange, men man oplever noget helt andet på aktiv ferie,” siger hun. ”Det vil være kedeligt at komme på en ferie uden aktivitet eller fagligt indhold. Vi vil rigtig gerne af sted på en aktiv ferie igen,” siger Inge-Lise.