Fakta

Der bor omkring 3000 grønlandske børn og unge i Danmark. Mange af dem er udsatte. De grønlandske børn og deres familier er fattigere, har dårligere helbred og oplever lavere levestandard samt mindre tryghed i deres hverdag sammenlignet med danske børn.

De usynlige børn. Det er sådan mange grønlandske børn i Danmark bliver karakteriseret. Stille og indadvendte. En del af dem kender ikke nok til det danske samfund, men lever isoleret i stor ensomhed. Mange med alvorlige traumer i bagagen. Og det gælder både grønlandske børn, der er kommet hertil og de, der er født i Danmark. De bliver mødt af barrierer, og deres problemer bliver ikke set. Der skal som oftest en voldsom hændelse til for at samfundet får øje på dem. 

Stille og indadvendte. En del af dem kender ikke nok til det danske samfund, men lever isoleret i stor ensomhed. Mange med alvorlige traumer i bagagen. Og det gælder både grønlandske børn, der er kommet hertil og de, der er født i Danmark.

De har brug for hjælp – nu.

Og her kan danskerne gøre en forskel ved bl.a. donationer, testamentariske gaver eller arv. Der skal indsatser til, som bygger bro og hjælper børnene til at blive en del af det danske samfund samt får fagpersoner, f.eks. sagsbehandlere og pædagoger til at se, når de grønlandske børn og unge har brug for hjælp. Derudover vil donationer f.eks. kunne fastholde arbejdet i mødregrupper til gavn for sårbare grønlandske mødre og deres børn.

Netværk og støtte

Økonomiske midler kan også hjælpe grønlændere til et netværk med andre grønlændere. Og det at støtte hinanden i deres sociale liv kan lige præcis være den faktor, der gør, at de bedre er i stand til at gennemføre en uddannelse. En tur i Zoologisk Have, i et sommerland eller en uges sommerferie i hytte med familien er oplevelser, de fleste danske børn tager for givet. Sådan er det ikke for de grønlandske børn. De har hårdt brug for et godt børneliv.