Om organisationen

LGBT Danmark - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner er en interesseorganisation med fokus på områderne kønsidentitet og seksuel orientering.

Hvad får du ud af at være frivillig?

Jeg har altid været ressourcestærk, og jeg har altid haft et hjælpergen. For mig betyder det meget, at vi hjælper hinanden. Det, synes jeg, er en slags mellemmenneskelig forpligtelse. Det sker kun, hvis man tager et ansvar. Man har ikke kun ansvar for sit eget liv, men også vores fællesskab. At gøre ting sammen, er så til gengæld noget af det mest tilfredsstillende. Jeg har været frivillig i omkring 30 år og har samarbejdet med så mange fantastiske mennesker. De oplevelser vi har haft sammen, og de resultater, vi har skabt, er en kilde til stadig glæde. Det skal man huske på, når man sidder i hverdagens trummerum med planlægning, klager over, at nogen har efterladt opvasken og brok i indbakken. Jeg er foreningsmenneske ind til marven. Jeg elskede at bo på kollegium, og jeg har boet i bofællesskaber i mange år. Jeg er sådan en, der altid er havnet i bestyrelser, og det er selvfølgelig ud fra en betragtning om, at ting ikke kommer af sig selv. Vil man fællesskabet, må man også tage et ansvar for det – og det er dét værd. Og når man så kan gøre det sammen med en masse skønne mennesker, hvad kan så tale imod?

Hvorfor har du netop valgt at være frivillig i forbindelse med netop denne sag?

LGBT Danmark er en fantastisk organisation med en lang historie og en overvældende resultattavle. I foreningen har jeg lært at arbejde effektivt med forandring. Jeg arbejder fortrinsvis i det politiske lag, og foreningen har et betydeligt fodaftryk i dansk lovgivning. Vi er en lille organisation baseret på frivillig arbejdskraft og med meget begrænset økonomi.  Men det betyder intet i forhold til indflydelse, for den skaber man nede i maskinrummet gennem saglighed, rettidighed og forståelse for, hvem der har mandat til at gøre hvad. Ingen resultater opnås fra en muddergrøft. Man må tale sammen, forstå problemernes kerne og vinde på de redelige argumenter.
Jeg har været med i en del foreninger, og går jo også troskyldigt med til fællesarbejdsdagene i grundejerforeningen og luger bede og renser sivebrønde. Men i LGBT Danmark handler det om at sikre børnefamiliernes rettigheder, transpersoners adgang til sundhedsydelser, LGBT-personers mulighed for at eksistere i Tanzania, at sikre du har en rådgiver at tale med, når du er faret vild osv. osv.  Det handler om menneskers liv, og det er meget meningsfuldt. Det lyder hurtigt lidt højtravende, men jeg mener det.