Camilla Lindemann er journalist og tidligere chefredaktør for en række blade og magasiner, ligesom hun er aktuel med bogen ’60 med mere’, der indeholder interview med tyve forskellige mennesker om det at blive ældre. Hun har i mange år taget på højskole. Både for sig selv og med familie og venner. I dag har hun nået senioralderen, men har slet ikke ændret på højskolebesøgene. I dag tager hun blot børnebørnene og en veninde med.

”På en højskole er der masser af aktiviteter, og det gør det noget nemmere, end selv at skulle sætte gang i aktiviteterne for børnene. Desuden er der sørget for alt med mad og drikke, så det er yderst komfortabelt, hvis man altså vælger at have det sådan. Jeg tager afsted med en god veninde, som også har sine børnebørn med, så vi er ofte otte ved middagsbordet,” fortæller hun.

Fokus på børnebørnene

Når Camilla Lindemann vælger en højskole til hende og børnebørnene, overvejer hun, hvilke børn det er, hun skal have med, og hvad højskolen tilbyder. ”Hvad synes, de er sjovt? Og så kigger jeg også på, om der er noget interessant for de voksne. Det kan være foredrag om aftenen eller lignende. Vi har været på højskoler med cirkus, sport eller tegning/maleri m.m. En gang ville et af mine børnebørn kun lave noget, hvor jeg var til stede. Hun havde det mægtig sjovt, men det begrænsede selvfølgelig mine muligheder,” siger hun og tilføjer, at nogle gange er voksne og børn delt op om formiddagen og ses igen senere på dagen.

Også et mødested

Når man er mange af sted, møder man ikke så naturligt mange andre, men det kan sagtens være en grund til at tage af sted, mener Camilla Lindemann, der også har mange veninder, der tager alene på højskole og møder andre mennesker med de samme interesser.